Fler staplande steg i min väg mot författarskap

Detta har hänt

Det var två veckor sedan jag skrev något om mitt egna bokprojekt så det är ju hög tid för en sammanfattning eller något. Det är helt stört hur fort tiden går. Varje dag skjuter jag upp att skriva om boken här på Sagokungen med resonemanget – Aja, det var ju inte länge sedan, vill ju inte vara tjatig för de få besökare som droppar in här.
Plötsligt inser man, det har gått ganska lång tid sedan sist (med internetmått mätt) och en ny panik infinner sig – Har jag hunnit tillräckligt mycket?

Efter en stund av djup kontemplation så måste jag ändå ge mig själv en klapp på axeln. Jag är nöjd med min prestation de gångna två veckorna. Givet faktumet att jag hunnit skriva två noveller vid sidan om samt livspusslet i övrigt. Just novellerna (som publicerats här på bloggen, utspelar sig i samma ”universum” som boken.

Jag har numera nått den första milstolpen 10.000 ord, vilket bortsett från mina magister- och kandidatuppsatser, är den enskilt längsta text jag skrivit. Det har även tillkommit en grovplanering/översikt över bokens kapitel, alltså vad de ska handla om. Just detta drag har varit klokt är min slutsats. Särskilt när man kör fast i skrivandet och snabbt kan kolla hur man tänkte två-tre kapitel framåt och vips – det blir lättare att återfinna det ursprungliga spåret (bokens röda tråd).

Efterlysning

Om du, käre läsare skulle vilja testläsa del, delar eller hela boken och återkoppla om jag har något på spåret eller slösar min tid,  så är jag evigt tacksam. Då är det på sin plats att avslöja lite vad boken handlar om – ytterst lite.

Utredaren Karl arbetar på den hemliga myndigheten: Sektion 5 – Avdelningen för paranormal forskning, undersökning och utredning. Organisationens anor går långt tillbaka i tiden och den har figurerat under många olika namn genom historien. Några kända vissa okända. Sektion 5 förvarar allt vi vet om det paranormala och agerar för att skydda allmänheten ifrån att få tillgång till sådan destruktiv information.

Huvudpersonen Karl har sett det mesta men när en container full av döda kvinnor med asiatiskt utseende hittas dras han in i en undre värld där allt inte är som det verkar. Samtidigt har två poliser Mike och Vera börjat göra egna efterforskningar och kommer nära att avslöja gåtan kring de döda i containern men även att avslöja existensen av Sektion 5, något med enorma konsekvenser för samhället och som ställer Karls lojalitet på sin yttersta spets. 

Vill du testläsa?
Skriv en kommentar så kontaktar jag dig för upplägg!

 

 

En kommentar på “Fler staplande steg i min väg mot författarskap

Add yours

  1. Jag vill jättegärna! Vet att jag är lite (hehe, väldigt) sen på det men testar att skriva i alla fall. Med vänliga hälsningar, Vera. Lät jättespännande!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: