Awoken!

Detta är mitt första inlägg sedan oktober 2017. När jag började skriva denna blogg ”på allvar” var min dotter blott tre månader gammal. Under spädbarnstiden fanns det tid att läsa böcker och skriva. Det lilla knytet sov mycket, kunde inte förflytta sig själv och var nöjd så länge man höll henne i famnen. Nu är lilla Iris snart nio månader och tiden däremellan har varit fantastisk. Det är ett i mina ögon perfekt barn som jag fått. Hon är ständigt glad, nyfiken, lekfull och blivit en mästare på att navigera runt i huset i sin gåstol. Det är föga förvånande att tiden för litteraturintresset blivit lidande. Jag har på detta halvår bara tagit mig igenom en bok – A song of ice and fire. Nog för att det är en tegelsten men mer har jag varken hunnit att läsa eller skriva. Jag lider såklart inte, tiden kommer att finnas men min lilla Iris kommer bara vara bebis en gång.

Om cirka en månad går jag på föräldraledighet. Fem månader som husets praktiska väktare. Jag ser fram emot detta och har många planer på roliga saker att hitta på tillsammans med min dotter. Jag ska också försöka läsa lite mer och skriva mycket mer. De stunderna när hon sover eller är upptagen med tecknat ska försöka göras till min läs-/skrivtid. Det får erkännas att abstinensen efter att få ut några rader gör sig påmind då och då. Idéer till nya berättelser kommer och går men ingen av dom består – än så länge.

Nu sitter jag här, en lördagsmorgon, kl 06:00 och skriver mitt första inlägg på snart ett halvår. Kaffedoften har spridit sig i köket. Lilla Iris sitter bredvid och tittar på en tecknad film samtidig som hon skrattar åt sin pappa som smattrar över tangentbordet. Kanske får hon själv ett litteraturintresse, för vi har börjat läsa för henne och sidorna i hennes böcker sällan består av mer än två meningar, otroligt gulligt.

//
Sagokungen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: